MARIA KARDAMI DESIGN STUDIO MARIA KARDAMI DESIGN STUDIO MARIA KARDAMI DESIGN STUDIO
MARIA KARDAMI DESIGN STUDIO MARIA KARDAMI DESIGN STUDIO MARIA KARDAMI DESIGN STUDIO
Villa Lagonisi

About the project

This airy residence in a geometric, contemporary architectural style is situated in the luxury seaside town of Lagonisi, within the Athens metropolitan area. The client for this project was a young couple with children, and the architect has designed the elegantly simple, yet practical, spaces to integrate the building’s interior with the nature surrounding it.

Dark tile and pale marble floors throughout visually expand the interior spaces. These flow into each other and are otherwise decorated in a harmonious, neutral palette of white, cream, beige, grey and brown.

Colour is provided by flowers, furniture, art, and sculptural works by the artist Vassiliki.

Narrow black metal window surrounds emphasise and tie together the building’s exterior and interior massing. A floor to ceiling glass screen with delicate black metal frames physically separates the kitchen and living rooms while visually uniting them, and allows light to flood into the interior of the living spaces. A glass fireplace, set into a floor to ceiling window in the living room, gives the effect of a sophisticated outdoor campfire.


The total effect

is one of simplicity and life-enhancing luxury without excess


— a defining characteristic of Maria Kardami Design Studio’s work.

simplicity and life-enhancing luxury without excess

About the project

Villa Lagonisi


This airy residence in a geometric, contemporary architectural style is situated in the luxury seaside town of Lagonisi, within the Athens metropolitan area. The client for this project was a young couple with children, and the architect has designed the elegantly simple, yet practical, spaces to integrate the building’s interior with the nature surrounding it.
Dark tile and pale marble floors throughout visually expand the interior spaces. These flow into each other and are otherwise decorated in a harmonious, neutral palette of white, cream, beige, grey and brown. Colour is provided by flowers, furniture, art, and sculptural works by the artist Vassiliki.
Narrow black metal window surrounds emphasise and tie together the building’s exterior and interior massing. A floor to ceiling glass screen with delicate black metal frames physically separates the kitchen and living rooms while visually uniting them, and allows light to flood into the interior of the living spaces. A glass fireplace, set into a floor to ceiling window in the living room, gives the effect of a sophisticated outdoor campfire.
The total effect is one of simplicity and life-enhancing luxury without excess — a defining characteristic of Maria Kardami Design Studio’s work.

Athens Tower - Plastic Surgery Clinic Athens Tower - Plastic Surgery Clinic Athens Tower - Plastic Surgery Clinic Athens Tower - Plastic Surgery Clinic Athens Tower - Plastic Surgery Clinic Athens Tower - Plastic Surgery Clinic Athens Tower - Plastic Surgery Clinic