MARIA KARDAMI DESIGN STUDIO MARIA KARDAMI DESIGN STUDIO MARIA KARDAMI DESIGN STUDIO
MARIA KARDAMI DESIGN STUDIO MARIA KARDAMI DESIGN STUDIO MARIA KARDAMI DESIGN STUDIO
Kifisia Residence

About the project

Maria Kardami Design Studio has made the most of the interior of this modern residence in Kifisia to create an elegant, visually sophisticated living area from a relatively simple volumetric space.

Wide, pale plank wood flooring seems to expand the rooms and links them with the landscape seen though large floor-to-ceiling sliding doors framed in dark bronze metal. Bronze metal is also used for the long fireplace and shelf area that runs along the entire lower wall of the living room. The wall’s upper portion is painted a creamy white, as are the other walls and ceiling throughout.

The open-plan kitchen’s counter tops are of black marble with pale veins, and cabinetry is painted black and is of minimalist design with no visible hardware. Careful massing of light and dark elements and volumes in the kitchen/living room areas adds both visual interest and a sense of spacious harmony to the interior. The ceiling in the central part of the living room is recessed, creating an impression of greater height.

The carefully selected

sofa, dining chairs and coffee table by Meridiani adhere to the same restrained colour palette, as does the dining table by Gubi.

Careful massing of light and dark elements and volumes

adds both visual interest and a sense of spacious harmony to the interior.

An elegant, visually sophisticated living area,

from a relatively simple volumetric space.

About the project

Kifisia Residence


Maria Kardami Design Studio has made the most of the interior of this modern residence in Kifisia to create an elegant, visually sophisticated living area from a relatively simple volumetric space.
Wide, pale plank wood flooring seems to expand the rooms and links them with the landscape seen though large floor-to-ceiling sliding doors framed in dark bronze metal. Bronze metal is also used for the long fireplace and shelf area that runs along the entire lower wall of the living room. The wall’s upper portion is painted a creamy white, as are the other walls and ceiling throughout
The open-plan kitchen’s counter tops are of black marble with pale veins, and cabinetry is painted black and is of minimalist design with no visible hardware. Careful massing of light and dark elements and volumes in the kitchen/living room areas adds both visual interest and a sense of spacious harmony to the interior. The ceiling in the central part of the living room is recessed, creating an impression of greater height.
The carefully selected sofa, dining chairs and coffee table by Meridiani adhere to the same restrained colour palette, as does the dining table by Gubi.

Arachova Mountain House Arachova Mountain House Arachova Mountain House Arachova Mountain House Arachova Mountain House Arachova Mountain House Arachova Mountain House