MARIA KARDAMI DESIGN STUDIO MARIA KARDAMI DESIGN STUDIO MARIA KARDAMI DESIGN STUDIO
MARIA KARDAMI DESIGN STUDIO MARIA KARDAMI DESIGN STUDIO MARIA KARDAMI DESIGN STUDIO
Athens Tower - Plastic Surgery Clinic

About the project

Maria Kardami Design Studio has created an elegantly restrained, luxurious environment dedicated to beauty therapy, within the confines of a very ordinary high-rise office space, with a subtle and inventive use of materials, textures, colour, and light.

Internal walls and dividing elements are all composed of vertically corrugated glass panels of varying degrees of transparency, reflectivity, and colour, visually united by narrow gold-bronze supporting frames. This wall treatment greatly increased the apparent size of the internal spaces and creates a sense of airiness in keeping with the Beauty Centre’s position high above Athens.

The floor throughout the Centre is of herringbone style wood parquet, in variegated colours ranging from palest buff to a deep honey-gold. The effect is both lively and warm, and complements the rhythm of the wall treatment.

The reception desk and kitchen areas are of white marble delicately veined in grey. Tables and shelves of minimalist design use the same marble, and the curving, sculptural furniture is upholstered in creamy white.

A focal point of the reception area is a lighting fixture in gold-bronze metal bands

– designed by Maria Kardami Design Studio – which underlines the weightless quality of the entire space with swooping, looped curves.

About the project

Athens Tower – Beauty Centre


Maria Kardami Design Studio has created an elegantly restrained, luxurious environment dedicated to beauty therapy, within the confines of a very ordinary high-rise office space, with a subtle and inventive use of materials, textures, colour, and light.
Internal walls and dividing elements are all composed of vertically corrugated glass panels of varying degrees of transparency, reflectivity, and colour, visually united by narrow gold-bronze supporting frames. This wall treatment greatly increased the apparent size of the internal spaces and creates a sense of airiness in keeping with the Beauty Centre’s position high above Athens.
The floor throughout the Centre is of herringbone style wood parquet, in variegated colours ranging from palest buff to a deep honey-gold. The effect is both lively and warm, and complements the rhythm of the wall treatment.
The reception desk and kitchen areas are of white marble delicately veined in grey. Tables and shelves of minimalist design use the same marble, and the curving, sculptural furniture is upholstered in creamy white. A focal point of the reception area is a lighting fixture in gold-bronze metal bands – designed by Maria Kardami Design Studio – which underlines the weightless quality of the entire space with swooping, looped curves.

Rolling Hills Villa in Lunder, Tirana Rolling Hills Villa in Lunder, Tirana Rolling Hills Villa in Lunder, Tirana Rolling Hills Villa in Lunder, Tirana Rolling Hills Villa in Lunder, Tirana Rolling Hills Villa in Lunder, Tirana Rolling Hills Villa in Lunder, Tirana