MARIA KARDAMI DESIGN STUDIO MARIA KARDAMI DESIGN STUDIO MARIA KARDAMI DESIGN STUDIO
MARIA KARDAMI DESIGN STUDIO MARIA KARDAMI DESIGN STUDIO MARIA KARDAMI DESIGN STUDIO
Sea View Apartment, Elliniko, Athens

About the project

MK Studio was tasked with creating a comfortable yet spectacular modern interior for a two-story luxury apartment high above the bustling, colourful Evripidou area of historic central Athens.

The double height living/dining room on the ground floor has been designed to fully exploit the natural light that floods in through one floor-to-ceiling glazed wall, which looks out onto an outside patio decorated with large, lushly green potted plants. Pale, sand-coloured wood floors complement white painted walls and semi-transparent, vertically pleated retractable window blinds. The organically-shaped Baxter Piaf sofa is upholstered in white as are custom-designed dining chairs. The space has been visually enriched with spectacular geometric Flos hanging lighting fixtures of spare elegance, which also serve as mobile aerial sculptures.

The wooden floor carries on through the rest of the rooms at this level: kitchen, child’s bedroom and bathroom, and guest W/C. Simply panelled sections in the kitchen and child’s bedroom walls, painted white throughout, conceal cabinet space and wardrobes to give a clean look. The kitchen island, guest W/C and bathroom floor and splash zones are of white veined marble. The large closet in the child’s bedroom is fronted with glass panels in narrow gold-coloured metal frames, visually expanding the bedroom space, and adding a note of unusual sophistication.

The upper floor consists of the master bedroom, bathroom and walk-in wardrobe/dressing room.

The panelled bedroom walls are painted white. Pale wood floors are carried through and onto the walls of the large wardrobe/dressing room and the drawer facings of the wardrobe island. Wardrobes are faced with transparent and vertically ribbed translucent glass panels in narrow gold-coloured metal frames.

The rounded forms of B & B Italia bed and stools are complemented by custom designed bedside tables and a giant, circular ceiling-mounted lighting fixture. The Master bathroom is finished in grey-veined white marble tile, with gold-coloured fixtures, and there is a generous marble seat under the large window.

The apartment’s spaces have all been organised in such a way as to benefit from the light which penetrates throughout the apartment during the day.

The resulting overall atmosphere is of light, joyous, refined elegance characterised by a genuine richness expressed through furniture, materials and finishing details, capable of suiting the daily lives of the people who live there.

About the project

Sea View Apartment, Elliniko, Athens


MK Studio was tasked with creating a comfortable yet spectacular modern interior for a two-story luxury apartment high above the bustling, colourful Evripidou area of historic central Athens.
The double height living/dining room on the ground floor has been designed to fully exploit the natural light that floods in through one floor-to-ceiling glazed wall, which looks out onto an outside patio decorated with large, lushly green potted plants. Pale, sand-coloured wood floors complement white painted walls and semi-transparent, vertically pleated retractable window blinds. The organically-shaped Baxter Piaf sofa is upholstered in white as are custom-designed dining chairs. The space has been visually enriched with spectacular geometric Flos hanging lighting fixtures of spare elegance, which also serve as mobile aerial sculptures.
The wooden floor carries on through the rest of the rooms at this level: kitchen, child’s bedroom and bathroom, and guest W/C. Simply panelled sections in the kitchen and child’s bedroom walls, painted white throughout, conceal cabinet space and wardrobes to give a clean look. The kitchen island, guest W/C and bathroom floor and splash zones are of white veined marble. The large closet in the child’s bedroom is fronted with glass panels in narrow gold-coloured metal frames, visually expanding the bedroom space, and adding a note of unusual sophistication.
The upper floor consists of the master bedroom, bathroom and walk-in wardrobe/dressing room. The panelled bedroom walls are painted white. Pale wood floors are carried through and onto the walls of the large wardrobe/dressing room and the drawer facings of the wardrobe island. Wardrobes are faced with transparent and vertically ribbed translucent glass panels in narrow gold-coloured metal frames. The rounded forms of B & B Italia bed and stools are complemented by custom designed bedside tables and a giant, circular ceiling-mounted lighting fixture. The Master bathroom is finished in grey-veined white marble tile, with gold-coloured fixtures, and there is a generous marble seat under the large window.
The apartment’s spaces have all been organised in such a way as to benefit from the light which penetrates throughout the apartment during the day. The resulting overall atmosphere is of light, joyous, refined elegance characterised by a genuine richness expressed through furniture, materials and finishing details, capable of suiting the daily lives of the people who live there.

Kolonaki Residence, Athens Kolonaki Residence, Athens Kolonaki Residence, Athens Kolonaki Residence, Athens Kolonaki Residence, Athens Kolonaki Residence, Athens Kolonaki Residence, Athens